4 måder at bekæmpe utætheder på4 måder at bekæmpe utætheder på


Utætheder er irriterende. De kan ødelægge dit tøj, skabe rod i dit hjem og forårsage skader på din ejendom. Hvis du har utætheder rundt omkring i huset, er det på tide at kæmpe imod med disse 4 måder!

1) Installer en lækagedetektor

En lækagedetektor er en anordning, der registrerer vandlækager i dit hjem. Du kan installere den på hovedvandledningen i nærheden af det sted, hvor du har mistanke om en lækage til at begynde med, eller du kan simpelthen bruge en af de sensorer, der findes til toiletter!

På denne måde vil den fange, hvis der er en lækage et sted i huset, og du ikke ved det endnu, hvis du ikke ved det allerede!

Hvis du ikke er sikker på, hvor vandledningen er, kan du prøve at følge den fra hovedafspærringsventilen i dit hjem. Den bør være et let tilgængeligt sted, f.eks. i en garage eller kælder. Når du har fundet den, skal du tænde for alle vandhaner og apparater, der bruger vand (glem ikke toiletskyllehåndtag!), så de ‘kører på fuld kapacitet.

2) Forsegl huller omkring VVS-ledninger

Hvis du har mistanke om, at der er en lækage et sted i dit hjem, skal du finde hovedafspærringsventilen og lukke den. Kig derefter efter små huller eller revner omkring alle VVS-rør, hvorfra der kan slippe vand ud.

Prøv at lukke disse lækager med noget silikone-tætningsmiddel for at forhindre yderligere skader! Du kan også spørge nogen med ekspertise, om de har ideer til, hvordan man gør dette korrekt.

For ikke at blive overvældet af at gøre alting på én gang, så tjek ud, hvilke af disse problemer der forårsager de største skader i dit hjem – om det er et toilet, der lækker 24/h, en revne i et rør, der går ind i dit hus, eller noget helt andet? På den måde vil du vide, hvad der skal repareres først og først derefter fortsætte med at arbejde dig igennem de andre rettelser, der er foreslået her!

3) Rens gulvslam op

Hvis du har vandlækager på gulvet, er det sandsynligt, at der kan være noget mudder eller slam tilbage. Dette kan gøre dine gulve klæbrige og beskidte, hvis de ikke bliver renset ordentligt!

Udover at rense fliserne for deres snavs med en almindelig moppe bør du også prøve at bruge et enzymerensemiddel for at slippe af med pletterne drastisk hurtigere – dette vil også hjælpe med at forhindre skader på fugelinjerne! Sørg også for at bruge tilstrækkelig ventilation, mens du arbejder på disse problemer, da disse rengøringsmidler indeholder stærke kemikalier, som ikke bør indåndes.

Rengøringen fungerer bedst, hvis du straks tørrer våde pletter ud, efter at de er opstået, fordi selv stående vand fremmer skimmelvækst, hvilket fører til mere omfattende skader i boliger med tiden.