Boligstyling er et fedt erhverv med et hav af mulighederBoligstyling er et fedt erhverv med et hav af muligheder


boligstyling

Drømmer du om en karriere inden for boligstyling? Det er et meget alsidigt erhverv som giver dig muligheden for at udfolde dine kreative sider, men også dine organisatoriske sider. Faget handler nemlig om mere end blot indretning.

En karriere inden for boligstyling?

Hvilken vej skal du gå hvis du gerne vil arbejde inden for boligstyling og indretning? Det spørgsmål stiller mange, fordi der ikke er et helt simpelt svar på det. I Danmark har vi ikke en offentlig uddannelses institution som tilbyder en dedikeret uddannelse som boligstylist eller indretnings designer. Du kan tage relevante fag på flere uddannelser som designteknolog, møbelsnedker, arkitekt, teknisk designer og lignende, men mange søger også udenlands når de skal uddanne sig inden for den branche.

Især London er en populær destination for uddannelser inden for boligstyling, men mange skoler i USA tilbyder også hele uddannelser eller fag inden for det. Du behøver ikke nødvendigvis tage en her uddannelse i udlandet, men nogle fag, et semester eller en praktik fra udlandet, er altid godt at have i bagagen. Inden for indretning kan du få helt uvurderlig meget erfaring ved at bruge industrien så meget som muligt. Arbejd for andre firmaer og stylister, opbyg din egen portfolio og sørg for at dele den med omverdenen.

En portfolio er dit CV

Det kan virkelig godt betale sig at dokumentere de projekter du laver. Det kan være en fysisk bog med billeder og tekst som viser hvad du har arbejdet med. Det kan også være en online portfolio på din egen hjemmeside eller i form af en blog. Sørg for at holde et højt visuelt niveau, så dit indhold fremstår professionelt og indbydende. Husk desuden at have dine kontakt oplysninger let tilgængelige.

Tilbyd dine services til butikker i lokalmiljøet og dokumentér det du laver. Det kan godt være du skal starte ud med at tilbyde din hjælp gratis. Måske de har et mindre budget, du kan købe materialer for. Det kan også være du bliver stillet over for udfordringen at lave det hele for ingen eller næsten ingen penge. Her kan du virkelig få sat dine kreative evner på arbejde.

Ræk også ud til firmaer og tilbyd din hjælp med boligstyling på messer, til salgsopstillinger, i showrooms, til events, på kontorer osv. Du kan vælge at gøre det på egen hånd eller hjælpe en stylist med hans eller hendes job. Det er en god måde at skabe netværk på og ikke mindst få opbygget din portfolio på.