Styrk medarbejdere og virksomhed med teambuildingStyrk medarbejdere og virksomhed med teambuilding


teambuilding

Når ordet teambuilding kommer op, reagerer folk ofte meget forskelligt. Mens nogle synes det er fedt med fælles aktiviteter, frygter andre grænseoverskridende kom-hinanden-nær øvelser. Der er dog ikke den store grund til at frygte samarbejds øvelser. Det er nemlig ikke så slemt som det måske først kan lyde.

De frygtede samarbejds øvelser

Ofte er det sådan at mange introverte især finder teambuilding øvelser grænseoveskridende og nærmest fjollede. De fleste har nok prøvet at starte nyt studie eller at være til et arrangement, hvor der skal ‘leges en masse sjove lege’ for at alle rigtigt kan lære hinanden at kende. Selvom mange af disse lege ofte får os til at grine – måske mest af alt fordi vi føler os lidt fjollede – så er teambuilding altså mere og andet end de ‘sjove lege’.

teambuilding handler i høj grad om at samarbejde, og derfor sættes man også ofte sammen i teams om at løse forskellige former for opgaver. Det kan godt være grænseoverskridende på nogle punkter, men som regel er det slet ikke så slemt som nogle frygter. Det handler heller ikke kun om leg, men det er alligevel en sjov måde at løse opgaver på. Deltagerne tvinges til at tænke ud af boksen og bruge både logisk og kreativ tænkning.

teambuilding styrker både sammenhold og bundlinje

teambuilding har vist sig at have utrolig god effekt på arbejdspladser, hvorfor mange virksomheder hyrer firmaer eller konsulenter som specialiserer sig i teambuilding. De har nemlig værktøjerne til at lære en virksomheds ansatte hvordan de kan få et bedre samarbejde, og derved øge sammenhold og effektivitet. Det skaber gladere medarbejdere og en bedre bundlinje.

Der er mange forskellige former at udøve teambuilding på. Det kan være igennem løsning af gåder, hvor der fokuseres på hvem der har hvilke styrker, og på den måde skaber et stærkt team som kan løse opgaven i fællesskab. Det kan også være mere fysiske øvelser, hvor man f.eks. skal samle eller bygge noget uden brug af tale.

Fællesskab er vigtigt i en virksomhed

Fællesskabet blandt medarbejderne i en virksomhed, er en vigtig faktor ift. arbejdsglæde og trivsel på arbejdspladsen. Den opnås ikke kun ved teambuilding, men også ved mere ‘lette’ former for fælles aktiviteter. Det kan være ting som fælles spisning, en biograf tur, en sommerfest eller andet. Generelt bare noget man kan være fælles om, og som kan gøres til et samtale emne på arbejdspladsen efterfølgende.