Brug for affugtning af hjemmet? Find hjælpen herBrug for affugtning af hjemmet? Find hjælpen her


affugtning

Har I haft vandskade eller på anden måde fået fugt i jeres hjem? Så kan det ikke gå hurtigt nok med en affugtning. Hvis fugt fra f.eks. vandskade bliver hængende i vægge, gulve og lofter, kan det meget hurtigt føre til skimmelsvamp og ødelagt indbo.

Affugtning er rummene er vigtigt

Uanset hvad grunden er til ekstra fugt i et rum, så er det vigtigt at få gjort noget ved det så hurtigt som muligt. Ophober det sig i væggene, ødelægger fugten dem langsomt med skjuler og sidenhen skimmelsvamp. Er der først opstået skimmelsvamp, er det utroligt svært at komme af med igen. Er der noget vi ikke gider være plagede af i vores hjem, så er det råd og svamp i væggene. Ikke nok med at det er svært at komme af med, så er det også yderst sundheds skadeligt.

Opholder vi os i rum med fugt for længe, går det ud over vores lunger og helbred generelt. Det er der absolut ingen grund til at risikere. Derfor er det så vigtigt med affugtning af rum, hvor fugt har ophobet sig eller har tendens til at ophobe sig. Det er altså ikke blot efter en vandskade. Det kan også være på badeværelser med ringe udluftnings muligheder eller i kælderrum. Mange kælderrum har større tendens til fugt, og ofte gør vi ikke meget ved det, fordi det ikke er der vi opholder os mest.

Sådan får du fat i en affugter

Nogle har faktisk en affugter stående som fast inventar i f.eks. kælderrum. Den kan nemlig stå og suge fugten, og i ekstra varme perioder, skal den måske tømmes oftere. Hvad enten du skal bruge en affugter i kortere eller længere tid, så kan du leje en hos et firma som ‘Total Skimmelrens’. De sikrer nemlig effektiv affugtning, og også en præventiv form for affugtning, hvis det ønskes. De lejer udstyr til både private og til virksomheder.

Måske du står som vicevært og skal bruge affugtning i din ejendom omgående, eller måske der har været vandskade i dit firma, og et team må ud og vurdere skaderne. Jo hurtigere du får professionelle til at rykke ud med affugtnings udstyr, jo mindre er risikoen for allergier, astma, lugt gener og spredning af skimmelspore. Det kan derfor godt betale sig at kontakte et certificeret skimmel rens firma for et uforpligtende tilbud, allerede som en præventiv faktor.