Forsinkelser med fly kan give erstatningForsinkelser med fly kan give erstatningHvis du opleveler forsinkelser med fly, kan du være berettiget til kompensation. Beløbet du kan få er helt op til 4.500 kr. pr. passager. Det nøjagtige beløb afhænger bl.a. af længden på den planlagte flyrejse.

Så meget kan du få i erstatning

Du har normalt ret til nedenstående kompensation når du oplever forsinkelser med fly, aflysninger eller overbookning der forsinker dig over 3 timer;

  • 250 € for flyvninger mindre end 1.500 km
  • 400 € for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km og intra-community fly over 1.500km
  • 600 € for flyvning mere end 3.500 km

Du kan også få dækket forplejning

Hvis dit flyet er blevet forsinket med mindst to timer, er flyselskabet forpligtiget til at tage sig af dig. Du har bl.a. ret til:

  • Mad og drikke – f.eks. i form af måltidskuponer
  • Adgang til telefonopkald eller e-mail, så du kan kontakte familiemedlemmer, eller andre du har aftaler med (biludlejning, hotel mv.).
  • Indkvartering og transport mellem lufthavnen og hotellet, hvis forsinkelsen strækker sig over natten, dog kun hvis forsinkelsen er 3 timer eller mere.

Desværre er det langt fra altid, at flyselskaber tager sig af dig som de skal. Personalet er ikke altid så samarbejdsvenlige som de burde være. Men det skal du ikke lade dig fortvivle over.

Du har stadig ret til forplejning. Gem kvitteringerne for de udlæg du har. Du kan bede flyselskabet om at refundere “rimelige udgifter” bagefter.

Så let kan du få erstatning

Du kan godt selv søge om erstatning direkte hos flyselskaberne – som AirFrance KLM, SAS, eller EasyJet.

Men helt ærligt, så kan det godt være temmelig besværligt og tidskrævende.

Et godt alternativ er derfor at overlade din sag til en tjeneste som Flypenge.dk. Det koster som udgangspunkt ikke noget – de tager blot en mindre andel af den erstatning de skaffer til dig.