Frivilligt arbejde i udlandet gav os noget i bagagenFrivilligt arbejde i udlandet gav os noget i bagagen


frivilligt arbejde i udlandet

Du tænker måske at frivilligt arbejde i udlandet, er noget som eventyrlystne unge tager ud gør efter gymnasiet. Det var da også tilfældet for min datter i sommers, men det er absolut ikke kun for unge. Jeg havde længe gerne ville rejse ud og hjælpe andre i lande hvor der er særligt brug for det. Derfor besluttede min datter og jeg os sammen for at rejse til Afrika.

Hvorfor frivilligt arbejde?

Nu må jeg hellere understrege med det samme, at jeg altså ikke bare har tvunget min datter til at tage sin mor med ud at rejse efter gymnasiet. Det ville være lidt kikset og ærgerligt. Heldigvis er det noget vi begge, længe har talt om at vi gerne ville. Vi er begge ret eventyrlystne af natur, og vi har gode erfaringer med at rejse sammen. Da hun færdiggjorde gymnasiet i sommers, så vi den perfekte anledning til at tage på en længere rejse.

Vi havde talt om forskellige former for rejser, men endte med at vælge frivilligt arbejde i udlandet. Egentlig fordi vi begge godt kan lide at hjælpe og gøre noget for andre, men også for at lære noget om kulturforskelle mellem den vestlige og den tredje verden. På sådan en tur oplever man virkelig alle kontrasterne, og selvom det kan være hårdt, så tror jeg også det er virkelig sundt at se, at det altså er sådan det foregår nogle steder.

tag tid ud af kalenderen og kom afsted

En af grundene til at mange unge vælger at tage afsted efter gymnasiet, er helt klart fordi det er der de har friheden til at gøre det. Mange vælger at tage et sabbatår. Der er endnu ikke de store forpligtelser med børn, fast ejendom osv. Det er på mange måde bare lettere som ung lige at rejse afsted i en længere periode. Som voksen kan det være lidt sværere, netop pga. børn og fast ejendom, men også pga. job og andre forpligtelser.

Dog er det vigtigt ikke at lade sig begrænse af det, hvis du sidder i dit voksne liv, og gerne vil afsted. Det er med at se mulighederne frem for begrænsningerne. Nu er jeg så priviligeret at jeg arbejder freelance meget af tiden, så for mig var det muligt at tage arbejdet med mig, samtidig med at jeg havde fleksibiliteten til at skubbe deadlines, hvis vi f.eks. var et sted uden internet eller andet. Det har i hvert fald været det hele værd med frivilligt arbejde i udlandet – det er vi heldigvis begge enige om.